Bio Protecție – Dron Agro Asistance

PROTECȚIE BIOLOGICĂ

Bio-Protecție

Managementul dăunătorilor

Pentru controlul asupra dăunătorilor (acarienii, nematozii, insectele, moluştele, păsările şi mamiferele), ca şi asupra agenţilor patogeni, se execută măsuri preventive, curative şi biologice. La eventualele atacuri de iepuri, rozătoare sau păsări se vor instala plase şi garduri

Măsuri de combatere

Ca măsuri preventive la protejarea de dăunători sunt valabile metodele propuse la combaterea buruienilor şi a bolilor. 

Ca măsuri curative se practică combaterea mecanică prin colectarea şi distrugerea insectelor dăunătoare, formarea de şanţuri, folosirea de plante şi brâie-capcană, stropiri cu apă rece la reducerea afidelor. Pentru confecţionarea capcanelor se admite aplicarea feromonilor, piretroizilor naturali, metaldehidei şi fosfatului diamonic. Pentru unii dăunători, și mazărea are efect repelentic.

Măsurile chimice includ utilizarea alaunului (piatra acră), săpunului de potasiu pentru combaterea păduchilor de frunze, făina de bazalt pentru acţiunea asupra ochilor, corpului şi traheelor insectelor. Vor fi utile uleiurile vegetale (mentă, chimen, in), uleiul de parafină și cele minerale.

Măsurile biologice includ utilizarea de insecte prădătoare şi microorganisme, precum şi unele specii de plante ce combat dăunătorii. Pot fi utili viruşuri, bacterii, ciupercii, protozoare şi nematozi.

Combaterea cu ajutorul insectelor prădătoare poate fi prezentată de buburuza cu 7 puncte (Coccinella 7 punctata), care excelent se isprăvește cu combaterea păduchilor de frunze. Biopreparatele ce conţin viruşi de genul Baculovirus combat insectele dăunătoare. Preparatele pe bază de bacterii (Bacillus thuringiensis) ţin sub control lepidopterele (fluturii). Acelea ce includ ciuperci entomopatogene (genul Verticilium) servesc la combaterea afidelor.

Bio-Protecție

Managementul bolilor

Metodele preventive

Metodele preventive se referă la carantina fitosanitară, condiţionarea materialului semincer şi a celui de plantat, distrugerea buruienilor-problemă şi, în plus, prognoza şi avertizarea, care se execută în același mod ca și la managementul dăunătorilor.

Distrugerea buruienilor din flora spontană, care pot fi gazda unor agenţi patogeni, trebuie efectuată imediat. Prognoza şi avertizarea se efectuează de către serviciile de specialitate și se distribuie în formă de buletin ca ajutor pentru agricultori la prevenirea sau combaterea apariţiei diverşilor agenţi patogeni. Avertizările apar în funcţie de condiţiile climatice şi se referă la apariţia iminentă a unor boli în culturile de plante.

Combaterea eficientă poate fi asigurată prin aplicarea conformă a rotaţiei culturilor, alegerea terenului, epoca de executare a arăturii imediat după planta premergătoare, irigarea și administrarea de îngrăşăminte cu măsură, folosirea de material semincer certificat, epoca de semănat, densitatea optimă, recoltarea la timp şi în condiţiuni favorabile.

Bio-Protecție

Măsurile curative

Măsurile curative pentru combaterea bolilor la plantele constau în arderea resturilor vegetale infestate cu boli, îndepărtarea părţilor din plantă (frunze, flori, fructe) care au fost atacate de diverşi agenţi patogeni (rugini, făinări, mană, putregaiuri), solarizarea pentru dezinfectarea seminţelor şi fructelor atacate prin expunerea lor la soare şi apoi lopătarea periodică.

Combaterea biologică

Combaterea biologică – stropirea plantelor cu diverse preparate obţinute din ciuperci şi bacterii, care distrug ciupercile fitopatogene ce produc pagube. Ca exemplu poate fi preparatul Triodermin ce conţine spori ai ciupercii Trichoderma lignorum şi este utilizat pentru combaterea unor ciuperci, ca: Phytium sp. (căderea plăntuţelor), Fusarium sp. (fuzarioza), Rhizoctonia solani (rizoctonioza).

Bio-Protecție

Metodele genetice

Metodele genetice au ca scop obţinerea prin ameliorare genetică a unor specii de plante ce dispun de toleranţă sau o oarecare rezistenţă la atacul diverşilor agenţi patogeni.

Metodele biochimice

Metodele biochimice – produse legalizate pentru combaterea bolilor în sisteme agricole ecologice:

  • Produse cu conţinut de cupru: zeamă bordeleză, cupru sub formă de hidroxid de cupru, oxiclorură de cupru, sulfat de cupru (tribazic) pentru combaterea manei, fuzariozelor, putregaiurilor.
  • Produse pe bază de sulf: sulf muiabil sau zeamă sulfocalcică pentru combaterea făinărilor.
  • Silicatul de sodiu este un produs lichid ce se utilizează pentru combaterea putregaiurilor, sclerotiniei şi căderii plăntuţelor.
  • Extractul de compost se utilizează pentru combaterea făinării.

Bio-Protecție

Avantajele Utilizării Entomofagelor

Randament

Cu aplicarea corectă și în timp util, se poate obține o creștere a recoltei cu 20-30%.

Economii

Reduc semnificativ costurile asociate cu achiziționarea și aplicarea pesticidelor.

Sustenabilitate

Utilizarea Entomofagelor contribuie la o agricultură mai ecologică și prietenoasă cu mediul.

Fertilitate

Nu numai că protejează recoltele, dar și ajută la îmbunătățirea sănătății solului.

Precizie

Cu ajutorul dronelor sunt distribuite cu precizie maximă în zonele cu probleme.

Durabilitate

Oferă protecție durabilă pentru culturile agricole, persistând în mediu pentru mai mult timp.

Contactează-ne!

Soluții de ultimă generație pentru o agricultură performantă!


Află mai mult din

Întrebări și răspunsuri frecvente

Pentru a beneficia de serviciile noastre, vă rugăm să ne contactați prin intermediul formularului de contact de pe site-ul nostru sau prin telefon. Un membru al echipei noastre vă va contacta în cel mai scurt timp pentru a discuta despre nevoile dvs. și pentru a vă oferi soluțiile potrivite pentru afacerea agricolă.

Tehnologia noastră de monitorizare cu drona este versatilă și poate fi aplicată într-o gamă largă de culturi agricole, inclusiv cereale, legume, fructe, plante pomicole și viticole. Indiferent de tipul culturii, putem furniza informații precise și recomandări personalizate pentru a vă ajuta să gestionați eficient culturile dvs.

Prin utilizarea tehnologiei noastre de monitorizare cu drona și a analizei avansate a datelor, putem identifica problemele și stresul plantelor în stadii incipiente, permițându-vă să interveniți prompt și să preveniți pierderile. De asemenea, prin aplicarea precisă a inputurilor agricole, puteți reduce risipa și costurile asociate. Astfel, veți obține o gestionare mai eficientă a culturilor și veți putea optimiza costurile în afacerea dvs. agricolă.

Shopping Cart